logopedie, stemtraining en coaching

SOM: Stemoptimalisatie Methode

Deze methode wordt al meer dan 8 jaar ingezet om tot een goede oplossing voor iedereen te komen. Door inzicht te geven in ademhaling, (verkeerde) spierspanning en de mogelijkheden van je eigen stem ben je in staat om grote veranderingen in de stem en in je algehele presentatie te bewerkstelligen. Naast stem wordt namelijk ook houding, lichaamstaal en mimiek meegenomen. Niet alleen heeft het direct invloed op de klank van je stem, maar het ondersteunt elkaar ook perfect om je verhaal met overtuiging te vertellen.

De basis van de SOM is gehaald uit diverse stemmethodes welke gebruikt worden door logopedisten en stemspecialisten. Het gaat bij deze methodes om hetzelfde: een goede verhouding tussen spieren die nodig zijn om te ademen, te articuleren en stem te geven. Door deze verhoudingen aan te passen kunnen we variëren in bijvoorbeeld luidheid en toonhoogte, maar ook in kwaliteit van de stem.
Er zijn veel manieren om dit doel te bereiken en voor iedereen geldt een andere aanpak. Door de ruime ervaringen in de verschillende technieken en een persoonlijke aanpak, kan met zekerheid gezegd worden dat iedereen leert zijn stem zo optimaal mogelijk te gebruiken en zijn algehele presentatie te verbeteren.

presentatie training

Aangesloten en ingeschreven bij:

NVLF

NVLF

kwaliteitsregister paramedici

Kwaliteitsregister paramedici

NVSST

06 24922289

alet@stemoptimaal.nl