logopedie, stemtraining en coaching

Testimonials

Na het uitbrengen van mijn boek werd ik gevraagd om lezingen te geven. Dat bleek nog niet mee te vallen met een veel te zachte stem. Ik kreeg een microfoon in m’n handen gedrukt, maar nog was ik niet goed te verstaan. Alet heeft mij in een paar korte lessen/consulten veel goed advies gegeven, waardoor ik direct er mee aan de slag ben gegaan. Oefenen in de auto, tijdens het hond uitlaten, ik wilde graag snel en goed resultaat. Ineens begon het mijn omgeving ook op te vallen dat ik wat meer te zeggen had. Alet weet snel wat er verbeterd kan worden, weet het goed uit te leggen en wat een goede, direct werkende methode is. Heel motiverend. Inmiddels heb ik video's ingesproken en kan ik zonder microfoon m’n lezingen en opleidingen geven. En een bonus: als het moet kan ik m’n Rotterdamse O achterwege laten. 
Astrid Tax - ondernemer Innersmile.org (stemtherapie)

Alet heeft mij handige tools gegeven om rustig en duidelijk te spreken en te presenteren. Door haar duidelijke feedback kreeg ik inzicht in wat ik goed deed en wat ik kon verbeteren. Door de  coaching ken ik mijn stem beter en voel ik mij zekerder tijdens presentaties en belangrijke gesprekken.
E. Lagemaat - student Universiteit Leiden (coaching)

Door de zeer praktische, simpele oefeningen en tips van Alet heb ik geleerd en ervaren dat ik, met weinig extra inspanning, mijn stem meer volume en kracht kan geven. De mogelijkheid om op afspraak met Alet een FaceTime-sessie te doen heb ik als efficiënt en zeer effectief ervaren.
C. Dekker, SPV en docent/trainer (coaching)

In een coachingstraject leerde ik mijn stem beter kennen, analyseerden we de verbeterpunten en werkten we aan verbetering hiervan. Ook behandelden we de psychologische kant van stemgebruik, waaronder het accepteren van eigen (on)mogelijkheden en durven inzetten hiervan. Hierdoor ben ik in staat om de mogelijkheden van mijn stem beter in te zetten, bijvoorbeeld voor radio, podcasts en presentaties. Alet fungeerde daarbij als een ideale gids: enthousiast, positief, menselijk, ervaren, grappig en empathisch. Hierdoor kon ik snel over mijn eigen angsten springen en zoveel mogelijk meters maken.
Inge Janse, Uitgewikkeld- journalist, redactie en presentatie (coaching)

Geweldig leerzame en leuke cursusdag achter de rug. Door de combi van leuke oefeningen en nuttige achtergrondinformatie leerde ik mijn eigen stem optimaal inzetten. Hele open sfeer, waardoor het ook gezellig was met de andere cursisten.
M. Ziedses des Plantes, Freelance copywriter & content marketer (training)

De stemtraining met Alet was niet alleen leuk en inspirerend maar heeft iedereen in ons team bewust gemaakt van ieders stemgebruik en wat je daaraan kunt veranderen en verbeteren. Een aanrader!
G. Postma, commercieel directeur Eneco (incompany training)

Het deskundige, vriendelijke en persoonlijke advies van Alet heeft me in 1 dag veel handvatten gegeven om vrijer te spreken.
S. Leufkens, Postdoctoral Researcher, Universiteit Utrecht (training)

De training van Stem Optimaal is een nuttige en prettige manier om stemgebruik bij bijvoorbeeld presentaties te verbeteren.
R. Swart, makelaar en taxateur (training)

Alet is een fijne en vriendelijke stemtherapeut. Ze geeft duidelijke en handige tips, waardoor het voor mij duidelijk is hoe ik mijn stem juist moet gebruiken. Voor iedereen die meer over stem wil weten of stemproblemen heeft kan ik haar zeker aanraden.
Mevrouw Smits, docent (stemtherapie)

Nooit geweten dat variatie in stem zoveel verschil kan maken. Veel geleerd in 1 dag onder deskundige begeleiding in een open sfeer. Tijd voor uitvoering op de werkvloer.
J. Meeuwisse, Senior Network Engineer / team lead (training)

Ik val vaak in bij verschillende groepen en heb leren experimenteren met stem, adem en ontspanningsoefeningetjes. Ik probeer veel dingen uit en uit de reacties van de leerlingen komen leuke dingen. 
A. Langendijk, docent (stemtherapie)

Bij Cerios hebben we persoonlijke ontwikkeling hoog op de agenda staan. Bij interim-werkzaamheden is het altijd zaak snel contact te leggen in de nieuwe werkomgeving en de vinger op de zere plek te leggen. Alet heeft ons geholpen om je door te letten op spraak, houding en uitstraling beter over te laten komen op je omgeving. Een workshop van Alet is niet alleen leerzaam maar Alet zorgt ook voor een gezellige sfeer in de groep. Door haar rustige uitstraling is haar feedback niet alleen helder en toepasbaar, maar ook nog eens op een prettige manier gebracht. Het was een leuke en leerzame avond.
M. Loggere, consultant Cerios (incompany training)

De training van Alet was heel leuk en verhelderend. Met veel persoonlijke aandacht en het in de praktijk brengen van bepaalde stemtechnieken ging ik met veel nieuwe informatie weer naar huis. Een aanrader voor iedereen die bewuster met zijn/haar stem om wil gaan.
K. de Leur, PhD candidate transplantation lab (training)

Wil je je stem beter leren gebruiken in verschillende situaties? Dan is een training van Stem Optimaal echt een aanrader!
P. Gilberts, registration manager (training)

06 24922289

alet@stemoptimaal.nl