Gezondheidspsychologie en logopedie

Waarom ik ook nog studeer en hoe jij mij kunt helpen

Een onderzoek naar motivatie om te bewegen? Wat heeft dat met stemtherapie te maken? Op zich niets, maar wel alles met de studie die ik volg naast mijn werk: de master gezondheidspsychologie aan de Open Universiteit. En deze studie sluit wel degelijk aan op mijn mooie werk als logopedist/stemtherapeut.

Tijdens mijn studie gezondheidspsychologie leerde ik namelijk nog breder naar mijn cliënten en coachees kijken, snap ik nog beter de link tussen gezondheid en stemproblemen (die heel vaak aanwezig is) én durf ik het gesprek hierover aan te gaan. Zo kan ik iemand met stemproblemen nog beter ondersteunen.

Daarnaast is mijn interesse gewekt in de gezondheid in het algemeen en hoe we toch zo gemakkelijk wat beter voor onszelf kunnen zorgen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Als je maar de juiste motivatie vindt!

Ik heb er dan ook voor gekozen om mijn scriptie te schrijven over motivatie om te bewegen. Juist omdat bewegen aan de ene kant iets is wat heel veel mensen gemakkelijk kunnen doen, maar wat in het drukke en vooral zittende leven van nu er zo vaak bij inschiet. Ik heb het dan over het dagelijkse bewegen: op de fiets naar je werk of een boodschap doen, even een wandeling in de pauze. Zo gedaan en voor je gezondheid een enorme boost! 

Voor dit onderzoek zoek ik heel veel mensen die mee willen werken! Dus mocht jij dit allemaal lezen en denken: 'ik zou ook best wel wat vaker mogen bewegen'. Meld je dan via onderstaande link aan voor meer informatie of om je meteen aan te melden. De voorwaarden kun je hier lezen.

Leuk als je meedoet! En met de adem en de stem, help ik jou uiteraard!

* Inmiddels is de dataverzameling voor dit onderzoek afgerond en kun je niet meer deelnemen.

©stemoptimaal

 alet@stemoptimaal.nl